Als interieurprofessional wil ik een inspirerende, warme en leefbare omgeving creëren waar RUST heerst. Ik werk vanuit de ruimte van binnen naar buiten en stel daarin jou behoefte centraal. Ieder mens is bijzonder en ook jij bent uniek. Hoe je je voelt, beweegt en gedraagt wordt nl beïnvloed door de fysieke omgeving waarin je je bevindt.

Bij het maken van een interieur ontwerp wil ik al jouw zintuigen raken. Hoe ervaar je de ruimte, hoe voel je je erin? Door gebalanceerd inzet van materialen, kleur en indeling komen we tot een HARMONIEUZE ruimte met karakter die past bij jou!

Een interieur dat je mentale balans ondersteunt?

Er is veel onrust in de wereld en onze hunker naar een veilige thuishaven is des te groter geworden. Er zijn meerdere interieuradviezen te geven die ervoor zorgen dat je je nog gelukkiger kunt voelen in je eigen huis en die je maar al te graag wilt delen met je dierbaren.

Vaak zijn we geneigd om vooral veel kleine accessoires toe te voegen in ons interieur op zoek naar gezelligheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat je door te veel aan rommel in je huis je eerder het stresshormoon cortisol aanmaakt. Dus hoe opgeruimder je huis, hoe opgeruimder je geest. Geen wonder dat de Japandi- en Scandinavische stijl ons erg aanspreken. Die stijlen staan voor eenvoud, functionaliteit, zachte en natuurlijke materialen.

Kleur, vormen en natuurlijke texturen geven karakter en maken de sfeer in je huis. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een romantische en elegante sfeer zou je kunnen denken aan zacht- abrikoos of lila als kleurkeuze. In combinatie met beige- en zand tinten, samen met je favoriete houtsoort, heb je al een mooi, warm en positief kleurenpalet.

Verder geven ronde vormen zachtheid en maken de ruimte luchtiger en vriendelijker. Zorg altijd voor een rode draad in stijl, kleurenpalet, patronen en materialen en er ontstaat vanzelf een harmonieuze, persoonlijke en rustige sfeer in huis.

Een aangename geur in je huis heeft ook effect op hoe jij je voelt. Etherische geuren die je zelf hebt uitgekozen laten je fysiek en mentaal beter voelen.

En al is je huis nog zo mooi ingericht, om dit waarde te geven is een goede verlichting essentieel, helemaal als het donker wordt buiten en de avond valt. Niet alleen sfeerverlichting is fijn maar ook een goede basisverlichting maakt de ruimte prettiger om in te vertoeven en daar waar je het nodig hebt is functioneel licht een must!

Welzijn in je eigen huis kun je niet downloaden

Thuis moet de plek zijn waar jij je veilig voelt, een inspirerende plek waar je controle hebt over je welzijn en waar je stress van buitenaf kan loslaten.

Door de tijd waarin we nu zitten maakt het dat jouw huis niet alleen een tussenhaven is van slapen, eten en zorgen maar zo veel meer. In het huis moet er ruimte zijn voor meerdere functies zoals: een werkplek of een plek om te sporten. Je tuin met veranda wordt een nieuwe ontmoetingsplek. Het huis is het centrum van je bestaan. We verbinden ons meer met de natuur, vinden het nog fijner om te (ver)zorgen en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook de technologie ontwikkelt zich razendsnel. Dit vertaalt zich in het interieur naar het gebruik van natuurlijke materialen, zo kiezen we vaker voor duurzaam design en we verdiepen ons meer in het verhaal achter het product. Een goede internetverbinding is net zo belangrijk als de keuze van je meubelen. Dat betekent ook dat we kritisch kijken naar wat we al hebben, we gaan items een 2e leven geven, we combineren oude met nieuwe meubels.

Als interieurontwerper betekent dit dat ik me nog meer bezighoud met vragen als: ’Kunnen ruimtes meerdere functies krijgen? Zijn er voldoende plekken waar bewoners zich kunnen terugtrekken? Op welke manier kan buiten en binnen verbonden worden? Heerst er voldoende rust en harmonie? ‘

Hoe onzeker de toekomst, des te groter is onze behoefte naar zingeving en stabiliteit. Het goede nieuws is dat jij baas bent over je eigen huis en hoe je die inricht en in welke sfeer. Door te kiezen voor een interieur wat bij je past kun je je welzijn verbeteren!

Bezoek mijn Instagram voor meer impressies