Welzijn in je eigen huis kun je niet downloaden

Thuis moet de plek zijn waar jij je veilig voelt, een inspirerende plek waar je controle hebt over je welzijn en waar je stress van buitenaf kan loslaten.

Door de tijd waarin we nu zitten maakt het dat jouw huis niet alleen een tussenhaven is van slapen, eten en zorgen maar zo veel meer. In het huis moet er ruimte zijn voor meerdere functies zoals: een werkplek of een plek om te sporten. Je tuin met veranda wordt een nieuwe ontmoetingsplek. Het huis is het centrum van je bestaan. We verbinden ons meer met de natuur, vinden het nog fijner om te (ver)zorgen en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook de technologie ontwikkelt zich razendsnel. Dit vertaalt zich in het interieur naar het gebruik van natuurlijke materialen, zo kiezen we vaker voor duurzaam design en we verdiepen ons meer in het verhaal achter het product. Een goede internetverbinding is net zo belangrijk als de keuze van je meubelen. Dat betekent ook dat we kritisch kijken naar wat we al hebben, we gaan items een 2e leven geven, we combineren oude met nieuwe meubels.

Als interieurontwerper betekent dit dat ik me nog meer bezighoud met vragen als: ’Kunnen ruimtes meerdere functies krijgen? Zijn er voldoende plekken waar bewoners zich kunnen terugtrekken? Op welke manier kan buiten en binnen verbonden worden? Heerst er voldoende rust en harmonie? ‘

Hoe onzeker de toekomst, des te groter is onze behoefte naar zingeving en stabiliteit. Het goede nieuws is dat jij baas bent over je eigen huis en hoe je die inricht en in welke sfeer. Door te kiezen voor een interieur wat bij je past kun je je welzijn verbeteren!

5 TIPS voor onderhoud van je vloerkleed

  • Gebruik een ondertapijt: Je zorgt daarmee dat het vloerkleed op z’n plek blijft liggen voor een stabiele ligging. Tevens komen met een goed ondertapijt geen beschadigingen aan je harde vloer.
  • Draai elke 6 tot 12 maanden je vloerkleed: Hierdoor krijg je minder snel blijvende loopsporen.
  • Stofzuigen: Zuig regelmatig je vloerkleed met een ingeklapte mondstuk, zo houd je je kleed schoon en fris.
  • Leg een schoonloopmat neer bij je voor- en achterdeur: Zo voorkom je al zoveel mogelijk zand en ander vuil die je anders mee naar binnen neemt en waar je je vloerkleed mee kan beschadigen.
  • Bespuit je wollen vloerkleed licht (!) met water: Hierdoor zorg je dat de natuurlijke beschermingslaag (wolvet) in tact blijft.
  • Kom direct in actie bij ontstaan van vlekken: Hoe eerder aan de slag om de vlek te verwijderen hoe groter de kans is voor onzichtbaar resultaat. Denk hierbij: nooit wrijven, gebruik koud water, niet te nat maken, gebruik schoonmaakazijn, werk met schone en droge doek.

Interieur onderhevig aan Trends?

Uiteindelijk bepaalt de mens zelf of iets Trend wordt. Ook de manier waarop huizen gebouwd worden en ingericht is onderhevig aan Trends. In de architectuur wordt dit stijl genoemd.

Als opdrachtgever bepaal jij in welke stijl er gebouwd wordt of in welke stijl huis je woont. De keuze in aankleding van een woning zoals de vloeren, raam- en wanddecoratie tot aan de badkameraccessoires bepalen de sfeer en geven de harmonie met de stijl waarin jij je prettig voelt en bovenal: je thuis voelt!

Bezoek mijn Instagram voor meer impressies